در این نوشته می خوانید:
برای درمان پوسیدگی و حفره های دندانی، دندانپزشک قسمت های پوسیده دندان را تخلیه می کند و آن قسمت دندان که پوسیدگی آن تراشیده شده است را “پر” می کند. علاوه بر این، از پر کردن دندان برای ترمیم و اصلاح دندان های ترک خورده یا شکسته در اثر تروما یا ضربه استفاده می شود، همین طور دندان هایی که در اثر استفاده نادرست از آنها (از جمله جویدن ناخن یا دندان قروچه) ساییده شده اند. پر کردن دندان می تواند زیبایی و عملکرد دندان آسیب دیده را به آن باز گرداند.
برای پر کردن دندان، دندانپزشك بعد از ويزيت و ديدن عكس دندان آسیب ديده و اطمينان از سلامت بافت لثه و اطراف دندان و همچنين عصب ريشه دندان، طرح درمان پيشنهادي خود را به مراجعه كننده اعلام مي دارد تا بيمار با در نظر گرفتن تمامي جوانب، از جمله هزينه پركردن دندان، نوع ماده ترميمي و زمان انجام كار، راحت تر و دقيق تر براي ترميم دندان خود تصميم بگیرد. پس از آن دندانپزشک از بی حسی موضعی برای بی حس کردن منطقه اطراف دندانی استفاده می کند که قرار است پر شود. سپس از دریل دندانپزشکی و ابزار تراش دندان با هوای فشرده، یا لیزر برای تخلیه منطقه پوسیده استفاده می شود. انتخاب ابزار به میزان راحتی دندانپزشک، آموزش هایی که دیده است، ابزارهای موجود در مطب، و نیز محل پوسیدگی و گستردگی آن بستگی دارد.
سپس دندانپزشک منطقه را پروب خواهد کرد و ارزیابی می کند که آیا همه پوسیدگی دندان زدوده شده است یا خیر. با برداشته شدن همه قسمت های پوسیده، دندانپزشک فضا را برای پر کردن آماده خواهد کرد. این کار شامل پاکسازی حفره از باکتری و خرده ها است. اگر پوسیدگی به ریشه نزدیک باشد، برای محافظت از عصب، دندانپزشک ابتدا از یک آستر از جنس گلاس آینومر، رزین کامپوزیت، یا دیگر مواد استفاده خواهد کرد. به طور کلی، پس از اتمام پر کردن دندان، دندانپزشک آن را پولیش خواهد کرد.
برای مواد همرنگ دندان، چند گام دیگر هستند که به این ترتیب می باشند. پس از آنکه دندانپزشک پوسیدگی را می زداید و منطقه را پاکسازی می کند. مواد همرنگ دندان در چند لایه اعمال می شود. سپس، از نور مخصوصی استفاده می شود که پس از اعمال هر لایه برای “کیور” یا سفت شدن آن کاربرد دارد. وقتی فرایند چند لایه کامل می شود، دندانپزشک برای دست یابی به نتایج مطلوب مواد کامپوزیت را شکل می دهد، مواد اضافی را می زداید، و ترمیم نهایی را پولیش می کند.
امروزه، مواد متعددی هستند که برای پر کردن دندان استفاده می شوند. این مواد از نظر ظاهر به دو دسته تقسیم می شوند: ترميم هاي همرنگ و غير همرنگ دندان. هر یک از این مواد مزایا و معایب خاص خود را دارند. در این قسمت به معرفی این مواد و مزایا و معایب آنها خواهیم پرداخت.
مزایا
معایب
مزایا
معایب
در مقاله بعد به مواد همرنگ دندان و هزینه کامپوزیت در کرج خواهیم پرداخت…