عدم استفاده از نخ دندان: مسواک زدن دو بار در روز دندان ها از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است، اما بسیاری از افراد به این متوجه نمی کنند که از نخ دندان هم حداقل یک بار در روز استفاده کنند تا یک لبخند سالم و زیبا داشته باشند. با وجود اینکه خونریزی و یا ایجاد التهاب می تواند گاهی اوقات متعاقب استفاده از نخ دندان ایجاد شود ولی نخ دندان سبب حذف ذرات مواد غذایی که بین دندان ها به دام افتاده اند می شود، به علاوه سبب برداشت جرم بین دندان ها نیز می شود.
عادات مضر دندانی
مسواک زدن خیلی زود بعد از خوردن: مصرف غذاهای اسیدی و نوشابه، مانند نوشابه های انرژی زا، مرکبات، شراب و گوجه فرنگی می تواند سبب سایش مینای براق دندان شود. مسواک زدن دندان ها بلافاصله پس از صرف غذا می تواند باعث آسیب بیشتردندان شود زیرا سبب مسواک زدن اسید مواد غذایی به دندان ها می شود. درعوض پس از مصرف غذاهای اسیدی و نوشابه باید دهان با آب شستشو داده شود و حداقل 30 دقیقه بین مصرف ماده غذایی و مسواک زدن فاصله ایجاد شود.
جویدن یخ : جویدن یخ به ظاهرعادتی ناخود آگاه و بی ضرر می باشد اما میتواند با ایجاد ترک های کوچک باعث آسیب دائمی دندان ها شود. این ترک ها در طول زمان گسترش پیدا میکنند و درنهایت باعث شکسته شدن دندان میشوند. توصیه میشود از آب و سایر نوشیدنیهای سرد، بدون یخ استفاده شود تا از اشتیاق به جویدن یخ جلوگیری گردد.
مکیدن انگشت: معمولا بعضی از کودکان انگشتان خود را می مکند. این انگشت مکیدن در سن 5 تا 6سالگی ظاهر می شود و باعث تغییرات دائمی و مشکلات ارتودنسی در ساختار دندان ها و لثه می گردد. مکیدن انگشت شست می تواند باعث لق شدن و انحراف دندان های کودک از جای خود گردد که این انحراف دندان ها می تواند مشکلات تنفسی و جویدنی را برای کودک به وجود آورد.
خشن مسواک زدن: مسوتک زدن به صورت خشن همراه با روش های تهاجمی می تواند سبب آسیب های غیر قابل برگشت به لثه ها شود. استفاده از مسواک نرم و به آرامی مسواک زدن دندان ها با یک زاویه ی 45 درجه در یک حرکت دایره ای ایده آل ترین نحوه ی مسواک زدن می باشد.
عادات مضر دندانی
استعمال دخانیات(توتون و تنباکو): استفاده از تمامی محصولاتی که توتون و تنباکو دارند مانند سیگار نه تنها سلامت عمومی ما را به خطر می اندازد بلکه لثه ها و دندان ها را نیز به شدت تخریب می کند. این ماده به دلیل کاهش جریان خون در لثه ها خطر بیماری پریودنتال را افزایش می دهد. هم چنین باعث بوی بد دهان، کاهش بزاق، افزایش پوسیدگی دندان و سرطان دهان می شود.
مصرف شکر: شکر دشمن شماره یک دندان ها می باشد و به مدت زیادی هم در دهان باقی می ماند. شکر توسط باکتری های تولید کننده ی اسید دهان مصرف می شود و این اسید تولید شده سبب تخریب مینای دندان می شود لذا اجتناب از مصرف مواد غذایی به خصوص مانند شکلات های ژله ای، که به دندان ها بیشتر از دیگر مواد غذایی می چسبد و سخت تر برداشته می شوند توصیه می شود.
عادات مضر دندانی
نوشیدن قهوه: نوشیدن یک فنجان قهوه در روز به بسیاری از افراد کمک میکند تا روز خود را بهتر آغاز کنند. متأسفانه کافئین در جریان تولید بزاق خلل ایجاد کرده و باعث خشکی دهان و درنتیجه پوسیدگی میشود. همچنین اضافه کردن قند یا شکر به نوشیدنی، خطر پوسیدگی را بیشتر میکند پس بهتر است برای مقابله با خشکی ایجاد شده توسط کافئین، در طول روز مرتب آب نوشیده شود.
ناخن جویدن: بسیاری از افراد برای رفع استرس های روزانه به جویدن ناخن هایشان متوصل می شونند، اما ناخن ها اغلب بسیار آلوده هستند و جویدن آنها به باکتری ها اجازه می دهد تا به تمامی قسمت های دندان نفوذ کنند و از طریق دهان به کل بدن وارد شوند. از طرف دیگر ناخن ها بسیار سخت و سفت هستند و جویدن آنها باعث بروز شکستگی در دندان می شود.