روکش دندان
30 فروردین ماه 1395
لبخند لثه ای (خنده ی لثه نما)
14 اردیبهشت ماه 1395

دندان ها به طور قابل ملاحظه ای در جای خود مستحکم می باشند، اما با این وجود ممکن است دچارخراش، ترک برداشتن و یا حتی شکستگی شوند. این رخدادها می تواند به دلایل مختلفی اتفاق بیفتد از جمله:

  • گاز گرفتن اجسام سخت
  • ضربه به صورت یا دهان
  • وجود حفره دردندان که می تواند سبب تضعیف آن شود
  • وجود آمالگام بزرگ و قدیمی که از مینای دندان پشتیبانی نمی کند
  • ابتلا به بیماری لثه در صورتی که این بیماری باعث از بین رفتن استخوان شود. این شرایط می تواند احتمال ایجاد ترک خوردگی در ریشه دندان را افزایش دهد
  • تغییرات سریع در دمای دهان
  • سایش بیش از حد دندان ها به یکدیگر که می تواند آنها را در معرض فشار بسیار زیاد قرار دهد
شکستگی دندان

شکستگی دندان

هنگامی که دندانی دچار تراشیدگی یا شکستگی می شود، ممکن است صدمه نبیند. با این حال، معمولا با زبان می توان یک ناحیه ی کاملا تیزی را احساس کرد. شکستگی جزئی دندان معمولا همراه با درد نمی باشد، اما اگر بخش بزرگی از دندان شکسته شود، می تواند ایجاد درد کند زیرا احتمالا عصب داخل دندان دچارآسیب شده است. همچنین درد شدیدتر زمانی می تواند ایجاد شود که انتهای اعصابی درعاج در معرض هوا و یا غذاها و نوشیدنی های سرد و گرم قرار بگیرد. درد ناشی از شکستگی دندان و یا ترک خوردگی آن ممکن است ثابت و یا موقتی باشد. بسیاری از افراد هنگام جویدن احساس درد بیشتری خواهند داشت زیرا طی عمل جویدن فشار بر روی دندان ها اعمال می شود.

شکستگی دندان

شکستگی دندان

انواع مختلفی از شکستگی ها و ترک خوردگی در دندان ها وجود دارد که شامل:

  • ترک های جزئی(Minor Cracks): این نوع ترک ها با نام Craze Lines نیز خوانده می شوند و به نوعی از ترک های دندانی گفته می شود که تنها مینای دندان تحت تاثیر قرار می گیرد. ترک های جزئی به ندرت نیاز به درمان دارند، با این حال، دندانپزشک ممکن است به آرامی ناحیه ی دچار آسیب را صیقل دهد تا سطح دندان از هر گونه لکه خشن صاف شود.
  • دندان ترک خورده(Cracked Tooth): این نوع از شکستگی شامل تمام بخش های دندان می شود، از تمام سطح جویدن به سمت اعصاب. قطعات دندان در جای خود باقی می مانند، اما شکاف به تدریج گسترش می یابد. ترک گاهی اوقات می تواند با مواد پرکردنی ترمیم شود. اگر پالپ دندان (اعصاب و دیگر بافت های زنده) آسیب دیده باشد، ممکن است دندان به درمان کانال ریشه نیاز پیدا کند.
  • شکستگی های کوچک(Chips): این نوع شکستگی ها همیشه به درمان نیازی ندارد اما دندانپزشک ممکن است با پر کردن دندان برای جلوگیری از بدتر شدن شکستگی ، ظاهر و احساس بهتری به دندان بدهد. اگر شکستگی بسیار کوچک باشد دندانپزشک ممکن است منطقه آسیب دیده را پرداخت کند.
  • شکستگی های کاسپ دندان(Broken Cusp): این نوع شکستگی ها سطوح جویدن را تحت تاثیر قرار می دهد. این نوع شکستگی معمولا روی پالپ دندان تاثیر نمی گذارد و بعید است که باعث درد بسیار شود، با این حال دندانپزشک ممکن است با ترمیم دندان، شکل اصلی دندان را بازگرداند.
  • شکستگی های شدید(Serious Breaks): این شکستگی ها به اندازه ای عمیق هستند که به اعصاب می رسند. و تقریبا همیشه باعث آسیب به دندان و حساس شدن دندان می شوند معمولا بخش شکسته دندان می ریزد و نیاز به درمان ریشه برای حذف عصب و تاج برای بازگردادن شکل دندان است و بعد از آن می توانید به راحتی غذاخوردن و جویدن مناسبی داشته باشید.
  • تقسیم شدن دندان(Split Tooth): این حال از شکستگی به این معنی است که دندان به صورت عمودی به دو قسمت تقسیم می شود. این نوع شکستگی در دندان هایی که بیش از یک ریشه دارند مانند دندان های مولر بیشتر اتفاق می افتد. در این شکستگی ها امکان دارد که دندان را با یکی از ریشه های باقی مانده همراه با تاجش نگه داشت. ابتدا دندانپزشک شما درمان ریشه دندان انجام می دهد . سپس هر ریشه ای را که نمی تواند نگه دارد حذف می کند و در آخر از تاج برای پوشش ریشه و جایگزین کردن دندان استفاده می شود. در برخی موارد، هنگامی که یک ریشه نمی توان نجات داد، دندان باید برداشته شود.
شکستگی دندان

شکستگی دندان

0/5 (0 نظر)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

رزرو آنلاین نوبت