به طور کلی دلایل بسیاری ممکن است برای کشیدن یک دندان وجود داشته باشد. برخی از بیماران از پوسیدگی دندان رنج می برند، تعدادی دیگر به منظور انجام درمان ارتودنسی و برخی دیگر برای حذف دندان عقل اقدام به کشیدن دندان خود می کنند. حتی در صورتیکه دندانی حائز یکی از شرایط کشیدن دندان باشد، ممکن است به خاطر برخی دلایل امکان خارج کردن آن ها وجود نداشته باشد مثلا بیماریهای سیستمیک کنترل نشده نظیر دیابت شدید و بیماری پیشرفته کلیه، لوسمی، بیماری کنترل نشده و شدید قلبی، فشار خون بالا ممکن است به ممنوعیت نسبی یا مطلق کشیدن دندان منجر شود. بیمارانی که داروهایی نظیر داروهای مهار کننده سیستم ایمنی و شیمی درمانی سرطان یا فاکتورهای خونی ضد انعقاد مصرف می کنند باید با احتیاط مورد عمل جراحی دندان قرار بگیرند.
پیش از کشیدن و جراحی دندان مطمئن شوید که دندانپزشکتان از تمامی داروهای مصرفی شما (نسخه ای، بدون نسخه و گیاهی) مطلع باشد زیرا برخی از این داروها ممکن است در روند کشیدن دندان یا روند بهبود آن مشکلاتیایجاد کنند. به عنوان مثال:
آسپیرین فرآیند انعقاد خون را به تعویق می اندازد (ایبوپروفن، ژینکو و جینسنگ ممکن است روی انعقاد خون تاثیر بگذارند)
خانم هایی که از قرص های ضد بارداری استفاده می کنند نسبت به افرادی که از این قرص ها استفاده نمی کنند بیشتر در معرض حفره ی خشک (التهاب خشک و دردناک ساکت دندانی) هستند.
افرادی که سابقه ی مصرف داروهای بیسفسفونات (مانند فوزاماکس) را داشته اند، بیشتر از دیگران در معرض مشکلات مرتبط با بهبود و التیام استخوان هستند.
اقدامات لازم پس از کشیدن و جراحی دندان
مراقبت هایی که باید بلافاصله پس از اعمال جراحی و کشیدن دندان انجام شود:
فشار بر روی گاز پانسمانی که پزشک آن را برمنطقه جراحی (کشیدن دندان) قرار داده و به آرامی گاز گرفتن آن و سعی کنید گاز را در صورت خشک شدن مجددا تر کنید. این اقدام را تا آنجایی که مورد نیاز است تکرار کنید یا حداقل تا زمانی که خونریزی قطع شود. توجه شود که تجدید گاز استریل در طول خونریزی ضروری می باشد.
اقدامات لازم پس از کشیدن و جراحی دندان
تا چند ساعت دهان خود را نشویید و تف نکنید زیرا تف کردن باعث خونریزی می شود. بهتر است آب دهان قورت داده شود هر چند کمی خونی باشد.
سر خود را بالا نگه دارید و تا آنجایی که ممکن است از سطح فعالیت های خود بکاهید.
هر ۱۰ دقیقه روی قسمتی که خونریزی می کند، یخ قرار دهید تا از تورم آن جلوگیری کند.
اقدامات لازم پس از کشیدن و جراحی دندان
48 ساعت پس ازعمل، دهان خود را با آب نمک گرم هر 1-2 ساعت شستشو دهید. توجه کنید که از دهانشویه های حاوی الکل به خاطر تحریک کردن زخم جهت شستشوی دهان اجتناب کنید.
از استعمال دخانیات جلوگیری کنید.
خروج و نشست مقداری خونابه از محل دندان كشيده شده به مدت 2-1 روز طبيعی بوده ونيازی به ويزيت دندانپزشكی ندارد.
دهان خود را با مسواک زدن اطراف محل جراحی تمیز نگه دارید، اما نباید اطراف بخیه فشاری وارد شود.
تا چند ساعت پس از جراحی نباید غذاهای سفت یا نوشیدنی داغ مصرف کنید. همین طور نباید از غذاهای پر ادویه یا آب میوه های ترش استفاده شود. به جای آن بهتر است در چند ساعت اول شیر سرد مصرف شود که هم حجم مایعات بدن را بالا می برد و هم در ترمیم زخم کمک کننده است. همچنین مصرف نوشیدنی های سرد و غذاهایی مانند سوپ مفید است.
پس از کشیدن دندان، التیام بافت دهان به زمان نیاز دارد. در مدت 3 تا 14 روز، بخیه شما باید کشیده شود و یا جذب شود. برای بخیه هایی که غیر قابل جذب هستند، پزشک شما زمان مناسبی را برای خارج کردن آن ها اعلام خواهد کرد. ساکت خالی دندان به مرور زمان با استخوان پرمی شود و با بافت های مجاور خود همسطح خواهد شد.