روکش دندان
21 شهریور ماه 1396
ارتباط سلامت دهان و سلامت بدن
1 آبان ماه 1396

هنگامی که دندان به حدی آسیب می‌بیند که ناگزیر از کشیدن آن هستیم و یا به دلایلی خود دندان می‌افتد، باید به فکر جایگزینی دندان از دست رفته باشیم. روش‌های مختلفی برای پر کردن جای خالی دندان وجود دارد. یکی از این روش‌ها بریج دندان است.

بریج دندان نوعی پروتز مصنوعی است که به آن یونیت سه واحدی نیز گفته می‌شود. علت این است که اگر بریج برای پر کردن جای خالی یک دندان طراحی شده باشد، شامل سه بخش است. دو روکش دندان در طرفین و یک دندان مصنوعی در وسط که جای خالی دندان را پر می‌کند. این سه بخش مجزا به یکدیگر چسبانده شده ‌اند و به صورت یک تکه واحد هستند.

جنس بریج دندان چیست

دندان مصنوعی که در وسط قرار دارد و پونتیک خوانده می‌شود، ممکن است از طلا، آلیاژهای فلزی، پورسلین و یا ترکیبی از این مواد ساخته شود. روکش‌های طرفین بر روی دندان سالم و طبیعی و یا ایمپلنت چسبانده می‌شوند. به دندانهایی که این روکشها را پشتیبانی میکنند اباتمنت گفته میشود. معمولاً روکشها از سرامیک یا پورسلین ساخته می‌شود.

بریج دندان چیست

بریج دندان چیست

فواید بریج دندان چیست

  • زیبایی را به لبخند و دندان‌ها باز می‌گرداند.
  • دوباره قابلیت جویدن انواع غذاها و تکلم درست را فراهم می‌نماید.
  • شکل صورت را حفظ می‌کند.
  • نیروهایی که از فک به دندان‌ها وارد می‌شوند، به خوبی در تمامی دندانها به صورت یکنواخخت توزیع می‌شوند.
  • از کج شدن دندان‌های مجاور جای خالی جلوگیری می‌شود.

طول عمر بریج دندان چقدر است؟

بریج دندان حداقل پنج تا 15 سال و حتی بیشتر عمر می‌کند.

آیا بریج دندان در تکلم تأثیر می‌گذارد؟

در صورتی که جای دندان خالی بماند صحبت کردن درست و واضح دشوار می‌شود اما در صورتی که جای آن را با بریج دندان پر کنید، این مشکل برطرف شده و تکلم بهبود می‌یابد.

غذا خوردن با بریج دندان چگونه است؟

در صورتی که جای خالی دندان را با بریج پر کنید، عملاً می‌توانید خیلی راحت‌تر غذاهای مختلف را بجوید. با این حال جویدن غذاهای سفت ممکن است به بریج آسیب برساند.

مراقبت از بریج دندان چگونه است؟

به خاطر داشته باشید حفظ سلامت لثه و دندان‌ها تأثیر مستقیم بر موفقیت بریج دندان و افزایش طول عمر آن دارد. حداقل روزی دو مرتبه مسواک بزنید و یک مرتبه نخ دندان کشید.  هر روز از دهان‌شویه ضد عفونی ‌کننده استفاده کنید تا جلوی پوسیدگی دندان و بیماری لثه گرفته شود. چکاپهای منظم دندانپزشکی را فراموش نکنید. در صورت ایجاد پوسیدگی دندان یا بیماری لثه دندانپزشک در چکاپهای دندانپزشکی به آن پی برده و از پیشرفت آن جلوگیری می‌کند. رژیم غذایی متعادل داشته باشید تا سلامت لثه و دندان‌ها تضعیف نشود.

0/5 (0 نظر)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

رزرو آنلاین نوبت