چرا برخی نوزادان با دندان متولد می شوند؟
1 اسفند ماه 1398
درباره ویروس کرونا جدید چه میدانیم؟
16 اسفند ماه 1398

باندینگ دندان نوعی فرایند زیبایی برای ترمیم و بهبود لبخند افراد است. در این فرایند مواد رزین کامپوزیت همرنگ دندان روی دندان ها اعمال می شوند تا لبخند فرد را بهبود دهند. باندینگ دندان می تواند برای موارد زیر استفاده شود:

  • ترمیم دندان پوسیده (رزین های کامپوزیتی برای پر کردن حفره ها استفاده می شوند).
  • ترمیم دندان های لب پر شده یا ترک خورده.
  • بهبود ظاهر دندان هایی که تغییر رنگ داشته اند.
  • بستن فاصله بین دندان ها.
  • بلندتر کردن ظاهر دندان ها.
  • تغییر شکل دندان ها.
  • تعویض پر شدگی های آمالگام (مانند نقره) برای جایگزین های زیبایی.
  • محافظت از بخشی از ریشه دندان که با تحلیل لثه (حرکت به سمت ریشه دندان) بدون پوشش مانده است.

 

باندینگ دندان

باندینگ دندان

در واقع، برای باندینگ دندان های جلو کمترین آماده سازی لازم است. معمولاً آماده سازی نیاز نیست، مگر آنکه ترمیم قدیمی یا پوسیدگی روی دندان وجود داشته باشد.

فرایند باندینگ دندان چگونه انجام می شود؟

قبل از فرایند باندینگ

باندینگ دندان طراحی چندانی از قبل نیاز ندارد. بعلاوه، اغلب داروی بی حس کننده نیاز نیست، مگر آنکه باندینگ برای پر کردن پوسیدگی دندان ها استفاده می شود.

 

باندینگ دندان

باندینگ دندان

 

فرایند باندینگ

دندانپزشک با استفاده از راهنمای انتخاب رنگ، تناژ رنگی رزین کامپوزیت- مواد پلاستیکی با دوام- مورد نیاز را برای بیمار انتخاب می کند- که تناسب و همخوانی خوبی با دندان های دیگر بیمار داشته باشد. سطح دندان ها زبر و متخلخل می شود و یک مایع حالت دهنده روی آن ها اعمال می شود. این گام ها کمک می کنند مواد باندینگ بهتر به سطح دندان ها بچسبند. سپس مواد رزین همرنگ دندان و بتونه مانند روی دندان زده می شود، شکل داده می شوند و به شکل مطلوب روی دندان صیقل داده می شوند. پس از آن، با تاباندن نوری خاص، رزین سفت و محکم می شود، که مواد به سطح دندان “باند” (چسبانده) می شوند. در نهایت، دندانپزشک مواد باند شده را می تراشد، شکل می دهد و پولیش می کند تا از نظر درخشندگی با دندان های دیگر متناسب باشند.

تکمیل این فرایند چقدر طول می کشد؟

تکمیل این فرایند روی هر دندان 30 تا 60 دقیقه طول می کشد.

مزایا و معایب باندینگ دندان کدامند؟

 

 

باندینگ دندان

باندینگ دندان

مزایا

باندینگ دندان یکی از ساده ترین و ارزان ترین فرایند زیبایی ترمیم (تغییر دهنده ظاهر) دندان است. ونیرها و روکش ها دیگر انواع پوشش های دندان هستند. با این حال، این پوشش های دندانی باید داخل لابراتوارهای دندانی ساخته شوند. لازم است یک مرتبه دیگر به مطب دندانپزشک مراجعه کنید تا این روکش ها روی دندان ها قرار بگیرند. معمولاً باندینگ با یک مرتبه مراجعه به دندانپزشک ساخته می شود مگر آنکه تعداد دندان هایی که نیاز به ترمیم دارند زیاد باشد. مزیت دیگر، در مقایسه با ونیرها و روکش ها، این است که کمترین میزان مینای دندان تراشیده خواهد شد. (مینای دندان لایه سخت روی دندان ها است). بعلاوه، در صورتی که باندینگ دندان برای پر کردن حفره های دندانی استفاده شود، معمولاً از بی حس کننده استفاده نمی شود.

معایب

گرچه مواد استفاده شده در باندینگ دندان ها تا حدودی در برابر ایجاد لکه مقاوم هستند، به خوبی روکش ها در برابر ایجاد لکه مقاوم نیستند. نقطه ضعف دیگر این است که مواد باندینگ به اندازه دیگر روش های احیاء و ترمیم دندان ها مانند روکش ها، ونیرها، یا پر شدگی دندان ها با دوام و محکم نیستند. بعلاوه، مواد باندینگ می توانند موجب لب پر شدن و شکستن دندان شوند.

برخی دندانپزشک ها باندینگ را بهترین روش برای ایجاد تغییرات زیبایی کوچک برای اصلاحات موقتی نقائص زیبایی، و نیز اصلاح دندان ها در قسمت هایی می دانند که فشار روی بایت بسیار اندک است (از جمله دندان های جلو).

آیا دندان هایی که باندینگ شده اند نیاز به مراقبت خاص دارند؟

خیر. تنها کافی است بهداشت دهان و دندان ها به خوبی رعایت شود. این به این معناست که حداقل دو مرتبه در طول روز مسواک بزنید و حداقل یک مرتبه در طول روز نخ دندان بکشید و برای چکاپ های دندانی به طور منظم به دندانپزشک مراجعه کنید.

یکی دیگر از مشکلاتی که مانند دندان های طبیعی می تواند برای باندینگ دندان ها اتفاق بیفتد ایجاد لکه روی دندان ها است. باندینگ دندان به مرور زمان تغییر رنگ خواهد داشت مگر آنکه فرد در مصرف خوراکی هایی که ایجاد لکه می کنند زیاده روی نکند. قهوه، چای، نوشابه های سیاه، شراب قرمز، و فراورده های تنباکو می توانند روی دندان ها و باندینگ آنها لکه ایجاد کنند.

از آنجا که مواد باندینگ می توانند لب پر شوند، مهم است از چنین عاداتی مانند جویدن ناخن، جویدن اشیاعی مانند مداد و خودکار، جویدن یخ و غذاهای سفت؛ یا استفاده از دندان ها به عنوان در قوطی باز کن خودداری کرد. بیمارانی که روی دندان های جلوی خود باندینگ دارند باید از گاز زدن مستقیم غذاهایی پرهیز کنند که ممکن است یکپارچگی ساختار دندان ترمیم شده را به خطر بیندازند. در صورتی که متوجه هر گونه لبه های تیز روی دندان باند شده خود شدید، یا اگر حین بستن دهان در دندان های خود احساس عجیبی دارید، با دندانپزشک خود تماس بگیرید.

مواد باندینگ دندان چه مدت دوام دارند؟

اینکه مواد باندینگ چقدر دوام خواهند داشت به این بستگی دارد که چقدر مواد باندینگ روی دندان ها قرار گرفته است و اینکه چه عادات دهانی دارید. علاوه بر اینها، موفقیت باندینگ دندانی تا حدودی به محل ترمیم روی روی دندان بستگی دارد. اگر باندینگ لبه دندان قرار گرفته باشد، به علت فشار روی بایت و نوع غذایی که می خورید، خیلی دوام نخواهد داشت. غذاهای جویدنی و سفت، یا غذاهای ترد، بر خلاف غذاهای نرم، موجب تضعیف سریع باندینگ خواهند شد. با این حال، عموماً، مواد باندینگ از 3 تا 10 سال دوام دارند، قبل از آنکه لازم باشد به آنها دست بزنید یا آنها را تعویض کنید.

0/5 (0 نظر)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

رزرو آنلاین نوبت